"Dit is een cursus in samenwerking met Avansa Oostende Westhoek. Via de inschrijvingslink kom je rechtstreeks op de detailpagina van deze activiteit bij de partner. Prijzen zijn door de partner bepaald."
De beeldjes uit het Oude Steentijdperk worden gezien als de oudste kunstvoorwerpen. Zij stellen vaak een vrouw met duidelijke geslachtskenmerken voor en worden meestal als vruchtbaarheidsidolen geïnterpreteerd. Zijn dit de voorlopers van de mythologische oergodinnen die in talrijke culturen een belangrijke rol speelden?
De allesomvattende moedergodin kreeg momentum in de jaren vijftig. Volgens de Great Goddess Movement werden moedergodinnen samen met hun mannelijke partners gedurende duizenden jaren als symbolen van dood en regeneratie vereerd. De wereld van de moedergodin zou een bijna utopische wereld zijn waar er volstrekte gelijkheid tussen man en vrouw heerste en waar de moedergodin als beschermvrouw van de natuur en de kunsten opereerde. De komst van de oorlogszuchtige, pastorale Indo-europeanen maakte een eind aan deze idyllische wereld. Maar op deze Great Goddess Movement kwam ook kritiek. Ze zou door wishful thinking geleid worden, gegevens manipuleren, en teveel steunen op enkele specialisten (zoals Gimbutas).
Wil je ook graag voor je eigen organisatie een Amarantactiviteit boeken? Een activiteit op maat laten maken voor je bedrijf of vereniging? Een online lezing aanvragen? Dat kan allemaal. Neem alvast een kijkje op onze pagina Op Maat, en geef ons een seintje als je graag meer informatie wenst!