Blijf op de hoogte
Inschrijven is niet meer mogelijk.
Seminar für Brainstorming

In deze try-out van ons eerste filosofisch atelier verkennen we het thema 'uitputting' op een diepgaande manier. De deelnemers beginnen met het onderzoeken van het onderwerp vanuit hun eigen perspectief en worden vervolgens uitgedaagd om het vanuit andere invalshoeken te benaderen. Deze perspectiefwisseling gaat verder dan alleen menselijke standpunten; het omvat ook het perspectief van objecten, dieren en zelfs abstracte concepten.

Deze benadering weerspiegelt het onderzoekende karakter van het atelier, waarin verschillende denkstijlen worden gecombineerd en deelnemers worden aangemoedigd om elkaar aan te vullen en uit te dagen, zelfs tegen te spreken. Door gezamenlijk het terrein van uitputting in kaart te brengen, passen we de filosofie van Bruno Latour toe in de praktijk toe, met als doel om zowel tot een diepgaande reflectie op het onderwerp te komen als concrete acties te bedenken. 

Het atelier wordt gegeven door Jean-Pierre Vanhee samen met Yves Bruers, en bestaat uit meerdere vormen van acties en interacties.

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie